Biodiversiteit

Het Leiden Bio Science Park is op weg het groenste Life Sciences innovatiedistrict van Nederland te worden.
De unieke ligging en het groene karakter van dit gebied aan de rand van Leiden maken het voor kennis- en techbedrijven aantrekkelijk zich hier te vestigen. 
Gebiedsontwikkeling met ruimte voor stadsnatuur is een concrete manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit klinkt als een hele uitdaging, maar er zijn tal van mogelijkheden om het Leiden Bio Science Park tot een biodiversiteits-hotspot te maken.
In bijgaande brochure wordt beschreven welke groene maatregelen gemakkelijk en kosteneffectief kunnen worden geïntegreerd in uw project.

Natuurinclusief bouwen is nodig en nuttig en draagt bij aan klimaatadaptatie, duurzaamheid en biodiversiteit. Het is de nieuwe standaard voor hoogwaardige bouwprojecten. Groene gevels, afwisselende beplanting in de directe omgeving en een fraaie daktuin zijn eyecatchers met een positief effect op bezoeker en gebruiker van een pand.
Wanneer bij een nieuwe ontwikkeling de natuur vanaf het eerste ontwerp wordt geïntegreerd, blijven de kosten beperkt en zijn de kansen voor biodiversiteit het grootst.