Campusplein

Landschapsarchitect West 8 gaat een plein ontwerpen voor het Leiden Bio Science Park: een centrale ontmoetingsplek die het hart van de campus wordt. Het Campusplein komt te liggen tussen het entreegebied bij de Plesmanlaan/ Ehrenfestweg, het nieuwe Gorlaeus Gebouw en het Gorlaeus Collegezalengebouw (de ‘schotel’) van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De aanleg start in de eerste helft van 2021. In 2023 is het plein klaar. 

Duurzaamheid
De architect werkt voor het ontwerp samen met een ecoloog voor meer biodiversiteit in het gebied. De vijver die op het plein komt wordt verbonden met de nabijgelegen sloten. Het ontwerp zal aansluiten op duurzaamheidsmaatregelen die voor de omgeving al in gang gezet zijn, zoals het biodiversiteitsplan LBSP en de duurzaamheidsmethodiek ‘BREEAM Gebiedsontwikkeling’ voor het westelijk deel van het Bio Science Park.  

Campusplein
Het Campusplein is niet alleen bedoeld voor studenten en medewerkers van de universiteit, maar ook voor bedrijven op het park en bewoners en bezoekers vanuit heel Leiden en daarbuiten. Zij kunnen hier wandelen, lunchen en er zijn mogelijkheden om te studeren. Een grote waterpartij met zitplekken maakt het plein extra aantrekkelijk voor ontspanning en ontmoeting. Het Campusplein is daarnaast ook geschikt voor grote evenementen.