Definitieve overeenkomst Entreegebied ondertekend

Een belangrijke stap in de campusontwikkeling van het Leiden Bio Science Park! Op maandag 18 maart 2019 ondertekenden de heer Zhang van Yisheng Development, Martijn Ridderbos, vice-voorzitter College van Bestuur van de Universiteit Leiden en wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën) de definitieve overeenkomst voor de ontwikkeling van het entreegebied.  

In het nieuwe entreegebied rond het Universitair Sportcentrum, tussen de Plesmanlaan en de Einsteinweg, komen huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen. Hierdoor ontstaat een nieuw hart van het Leiden Bio Science Park waar bewoners, studenten, ondernemers en werknemers elkaar kunnen ontmoeten De ontwikkeling wordt vanaf nu ook wel het plan MORE genoemd. Het gehele nieuwe entreegebied is waarschijnlijk in 2023 klaar.  

Yisheng werkt voor deze ontwikkeling samen met verschillende partijen, zoals architecten, landschapsarchitecten, een vastgoedeconoom, duurzaamheids- en geluidspecialisten en een studentenhuisvestingsorganisatie.