Universiteit Leiden bouwt Westerdijkgarage in Nieuw Rhijngeest Zuid Gemeente Oegstgeest

Universiteit Leiden is gestart met de bouw van de Westerdijkgarage in Nieuw Rhijngeest Zuid, een natuur inclusieve, circulaire parkeergarage met  groen dak, zonnepanelen en een natuurlijke geventileerde open wand van aluminium lamellen.

Als symbolische handeling voor de start van de bouw werd op de locatie waar de garage komt te staan, aan het Johanna Westerdijkpad 12 te Oegstgeest, een tijdscapsule ingegraven met daarin de bouwtekening van de Westerdijkgarage, een krant en een Mare van 17 november 2022. De handeling werd verricht door Martijn Ridderbos (Vice-voorzitter College van Bestuur Universiteit Leiden),  Dick de Groot (Wethouder Gemeente Oegstgeest), Vincent Vierwind (Managing Director Goldbeck Nederland) en Joek Kruiderink (Projectmanager Gebiedsontwikkeling Universiteit Leiden).

Niet alleen krijgt de garage een opvallend design met de aluminium lamellen waarop afbeeldingen van Hollandse flora en fauna overhoeks zichtbaar zijn. Ook is de bouwmethode duurzaam en circulair met gerecycled staal en recyclebaar beton. Het gebouw kan na de levensduur gemakkelijk uit elkaar gehaald worden. Wat zorgt voor een minimum aan bouwafval. Het groene dak met zowel insecten aantrekkende kruiden en bomen als zonnepanelen maken dit een van onze meer duurzame gebouwen.